fbpx
Goede voornemens…

We hebben ze allemaal. Of we hadden ze 😉

Inmiddels is de eerste maand van het jaar al bijna ten einde. Een mooi moment om de balans eens op te stellen voor jezelf. Hoe staat het met mijn goede voornemens? Ben ik nog op dreef, of heb ik er al een aantal laten varen?

Eigenlijk gaat het met ondernemen hetzelfde. Begin het jaar stel je doelen voor jezelf. Goede voornemens 🙂
Dit kan van alles zijn. Een bepaalde omzet behalen, investeren in scholing, meer balans tussen werk en privé, je zichtbaarheid vergroten. En zo kan ik nog wel even doorgaan.
Na een bepaalde periode ga je je doelen evalueren. Hoe ver sta je hier mee. Loop je op schema, moet er iets aangepast worden om alsnog je doel te behalen?

A goal without a plan is just a wish

Hoe zorg je er nu voor dat je je doelen behaalt?
Maak een planning voor je doelen. Hak je doelen in stukken. Maak per jaardoel kwartaaldoelen. Voor ieder kwartaal maak je bepaalde taken om dat deel van het doel te behalen.
Deze taken kun je in een planner zetten. Ik werk zelf met Trello. Dit werkt voor mij super. Je kunt erg gemakkelijk een checklist aan een taak hangen. Zo zie je in één oogopslag hoe ver je bent met die taak.
Door je doelen in stukken te hakken, behoud je een goed overzicht. Per kwartaal zie je hoe ver je bent met je jaardoel en wat je aan moet passen om het volgende kwartaal sneller of langzamer te gaan.

Hoe gaat het met jouw doelen voor 2019?