fbpx

En toen waren we weer aan het einde gekomen van 2019. Hoe cliché het ook klinkt, maar echt. Wat is dit jaar weer voorblij gevlogen!

Sta jij weleens stil bij wat er allemaal gebeurd is afgelopen jaar? Wat je allemaal bereikt hebt. Wat goed gegaan is en wat iets minder was. Ik geef eerlijk toe dat ik dat te weinig doe. Je gaat maar door en door. Maar even terugblikken kan je zoveel inzichten geven.

Dus dat gaan we maar eens doen. Mijn ondernemersjaar in een notendop 🙂

Laat ik eerst beginnen met de doelen die ik gesteld had voor mezelf.
Ik wilde graag een stabiele klantenkring opbouwen. Meer tijd inplannen voor mijn gezin en vooral genieten van het ondernemer zijn.

Trots ben ik op de klantenkring die ik opgebouwd heb. Ik heb mooie nieuwe opdrachten gescoord dit jaar. Gave ondernemers ontmoet. Veel van ze geleerd en de samenwerkingen zijn verlengd voor 2020. Erg gaaf!

In april van dit jaar heb ik samen met Rian Maas en Nicole van Steenis onze eerste netwerkbijeenkomst gegeven van Connect2Share. Erg gaaf! En spannend. Inmiddels hebben we in Den Bosch en in Eindhoven al een aantal mooie bijeenkomsten neer gezet. Veel nieuwe ondernemers mogen ontmoeten. Erg waardevol!
Voor mij persoonlijk ook een grote stap. Achter de schermen gaat alles me goed af, maar daar voor een groep mensen te gaan staan en mensen te woord staan is toch nog steeds een dingetje. Ze zeggen dat als je dat vaak genoeg doet, dat dat makkelijker wordt. Nou…. we gaan het zien.. De bijeenkomsten voor 2020 staan weer gepland. Dus ik kan nog genoeg oefenen.

Verder heb ik een paar mooie samenwerkingen af mogen sluiten. één daarvan is met MOS Accountants & Adviseurs. Samen hopen we een mooi concept neergezet te hebben. Namelijk de ondernemer ondersteunen van administratie tot aan de jaarrekening. Voor veel ZZP’ers en kleine bedrijven is de stap om met een accountantskantoor samen te werken, net te groot. Vandaar ons concept. Als VA kan ik de ondernemer ondersteunen met de administratieve taken. En MOS houdt zich bezig met de jaarrekening. Het totaalpakket van A tot Z. Een mooi concept als je het mij vraagt 🙂

Een andere samenwerking is die met A Different Rebel. Zij hebben een kei gave online academy over online marketing en branding. Vanaf deze maand staat mijn online training ‘Social Media Strategie Plan’ op hun online academy. Iets waar ik enorm trots op ben! Via deze training hoop ik veel ondernemers te helpen om online zichtbaar te zijn.

Ik heb genoten van mijn jaar als ondernemer. Werken als VA geeft me zoveel energie. Het is super om ondernemers te ondersteunen. Om ze taken uit handen te nemen zodat zij kunnen groeien als ondernemer. Of juist wat meer tijd voor zichzelf te hebben.
Tijd voor mezelf en mijn gezin. Dat is nog een puntje waar ik komend jaar verder aan ga werken. Thuis werken is heerlijk. Maar ook gelijk een valkuil. Want hoe verleidelijk is het om op je vrije middag of avond toch nog even je laptop te pakken en even die ene nieuwsbrief voor je klant af te werken. Iets wat voor mijzelf ook een leerproces is en waarschijnlijk zal blijven. Wat voelt goed. Hoe deel ik mijn tijd het meest praktisch in. Dat is iets waar ik aan zal blijven werken.

Ik wil mijn klanten bedanken voor het afgelopen jaar. Voor het vertrouwen in mij. Voor de waardevolle gesprekken.

Al met al is het een super gaaf jaar geweest! Ik heb zoveel nieuwe mensen leren kennen. Veel geleerd en ik zit weer boordevol nieuwe ideeën voor 2020.
Maar eerst ga ik genieten van een heerlijke vakantie met mijn gezin.

Hoe was jouw jaar? Waar ben jij trots op?